top of page

Гурток "Логогодина"

Горбонос Ольга керівник гуртка Логогодина

Завданнями логопедичної роботи є:

• Розвиток рухливості органів артикуляційного апарату.

• Розвиток фонематичних процесів.

• Розвиток дрібної моторики.

• Усунення вад звуковимови.

• Збагачення словникового запасу.

• Вдосконалення граматичної сторони мовлення.

Поряд із заняттями та індивідуальною корекційною роботою, активно впроваджується консультування батьків вихованців:

 1. Батьківські збори. Проводяться у вересні, січні, травні. На зборах вчитель-логопед знайомить батьків з нормативними документами, програмами, з досягненнями дітей та труднощами у корекційному процесі.

2. Індивідуальні консультації вчителя-логопеда. В ході яких, батькам надаються індивідуальні поради щодо поліпшення мови або розвитку пізнавальних (психічних) процесів дитини.

3. Поради логопеда в інформаційному осередку ( батьківські куточки, Viber, Віртуальному кабінеті у Facebook, сайті), які складаються з різноманітних професійних консультацій, порад, рекомендацій з матеріалів для практичного використання вдома та під час занять з дітьми.

4. Анкетування батьків дозволяє уточнити стан їх зацікавленості у розвитку дитини, визначити їх потреби, з'ясувати чи задоволені вони корекційним процесом.

5. "Домашні логопедичні зошити", які складені для індивідуальної роботи з дітьми. Вони допомагають батькам закріпити набуті дитиною мовні навички та вміння. А логопеду здійснити аналіз розвитку кожної дитини і налагодити тісний взаємозв'язок між учасниками корекційного процесу.



3 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page